Werk.nl is de website van het UWV. De site is bedoeld voor werkzoekenden. Je kunt je er inschrijven voor een uitkering, je gegevens wijzigen en een baan zoeken. De bedoeling is dat contacten met UWV digitaal (gaan) verlopen. Werk.nl presenteert zich als dé website voor wie een baan vinden wil, maar klopt dat ook?

Ontevredenheid over Werk.nl

Werk.nl is veel in het nieuws. Meestal is dat nieuws niet positief. Een greep uit de berichten in 2013:

  • Kassa meldt in april 2013 dat 88% van de werkzoekenden zich niet geholpen voelt door Werk.nl. De site scoort bij gebruikers een dikke onvoldoende, een 2,7 en is vaak onbereikbaar.
  • Klachten stromen binnen bij politieke partijen en bij het FNV over het feit dat vacatures niet actueel  zijn en niet passend.
  • FNV start in februari 2013 daarom een onderzoek en roept in juni 2013 UWV op geen sancties op te leggen aan werkzoekenden vanwege de problemen bij Werk.nl.
  • In augustus 2013 liet minister Asscher (Sociale Zaken) in antwoord op kamervragen) weten dat de problemen met bereikbaarheid en vele fouten op de site zeker tot in 2015 zullen voortduren.

Het UWV verdedigt zich door te zeggen dat Werk.nl in de opbouwfase is en dat de site verbouwd wordt om beter aan de eisen te kunnen voldoen.

Zit je vast aan Werk.nl?

Werk.nl dankt zijn bekendheid vooral aan het feit dat de site eigendom is van het UWV. Je zit als werkzoekende daardoor vast aan Werk.nl. De site is het portaal voor de dienstverlening van het UWV. Wil je een uitkering aanvragen of moet je je sollicitaties doorgeven, dan moet je gebruik maken van Werk.nl.

Gaat het om het zoeken naar vacatures, dan is het een heel ander verhaal. Er zijn veel vacaturesites die het beter doen dan Werk.nl. Vergeet ook social media en goed netwerken niet. Er zijn heel veel andere mogelijkheden. Succesvol solliciteren hoeft echt niet per se via Werk.nl.

Werk.nl
Getagd op: