Paarden spiegelen je gedrag. Door te werken met paarden krijg je eerlijke feedback. Feedback die je in de dagelijkse praktijk op je werk of van je vrienden niet altijd krijgt. Er zijn daarom trainingen, waar je op deze manier over jezelf kunt leren. Dergelijke trainingen zijn een combinatie van werken met paarden en aanvullende coaching.

Wij volgden een korte training paardenmennen. Dit zijn onze ervaringen.

Contact maken

De training begint met het inspannen van de paarden. Je helpt daarbij mee. De paarden reageren op de manier waarop je contact met hen maakt. Als ze van je schrikken, merk je dat meteen.

Je stelt jezelf eerst aan de paarden voor en je laat ze even aan je ruiken. Op je werk doe je dat eigenlijk ook, je valt niet meteen met de deur in huis en begint meteen van alles te willen.

Het mennen, de teugels in handen nemen

Als je op de kar zit en de teugels in handen hebt, verwachten de paarden van je dat je de leiding neemt en aangeeft wat ze moeten doen. Doe je dat te aarzelend, dan reageren de paarden daar onzeker op. Doe je het te wild, dan reageren de paarden schrikkerig of gaan ze stilstaan.

Ook dit gaat op je werk net zo. Als je de leiding hebt, over een team, of over een project, verwachten je collega’s dat je duidelijk bent. Tegelijkertijd verwachten ze dat je ze met respect behandelt.

Elk paard is anders

Als je paarden ment, heb je te maken met meer dan één paard. Je merkt dan ook heel duidelijk dat de paarden een verschillend karakter hebben. De een heeft een andere aanpak nodig dan de ander. Een kwestie van aanvoelen.

Vóel je dat ook aan, Weet je wat nodig is om de paarden te laten doen wat jij wilt?

Afloop van de training

Na afloop van de training worden de paarden uitgespannen. Je merkt een groot verschil met het begin van de training. De paarden hebben je leren kennen en je kunt ze gemakkelijker benaderen.

Een bijzondere ervaring!

Wij volgden de training bij CoachbyCoach. In de video vertelt eigenaar Bart Zantinge over het waarom van het werken met paarden.

Feedback door paarden
Getagd op: