Herken je dat? Er is wat je heel graag wilt, misschien wil je wel een rigoureuze stap nemen privé of in je werk, maar je bent bang voor wat anderen ervan denken. Zullen ze je niet gek vinden?

Waarom is het zo belangrijk wat een ander denkt?

Tja, dat kan best, dat anderen je gek vinden als je zo’n rigoureuze stap neemt. Maar wat geeft dat eigenlijk? Waarom is het zo belangrijk wat anderen vinden van wat je doet?

Als je je erg bezig houdt met wat je buren, je familie, je collega’s van je vinden, houd je dat misschien tegen te doen wat je echt wilt doen. En is dat het waard? Is het niet jammer je te laten tegenhouden door de mening van anderen?

Is de ander met jou bezig?

Vaak blijkt dat anderen helemaal niet zo erg bezig zijn met wat jij allemaal doet en wat je niet doet. Vaak hebben ze echt wel genoeg aan hun eigen zorgen en problemen. Als ze al iets van je vinden, dan gebeurt er de volgende dag wel weer iets anders waardoor de aandacht niet meer op jou is gericht.

Het is jouw leven

Het is jouw leven, het is ook aan jou om er iets van te maken. En dat betekent dat je er goed aan doet, je af te vragen wat jou gelukkig maakt. En dat dan ook te doen. Daniel Lohues heeft er een heel mooi lied over gemaakt: angst is mar veur eben, spiet is veur altied (angst is maar voor even, spijt is voor altijd). Hij zingt dat je beter je angst onder ogen kunt zien en ondanks die angst tóch doen wat je wat je echt wilt,. Doe je dat niet, dan krijg je spijt en daar blijf je last van houden.

Wat de ander denkt is zijn probleem

Wat zullen anderen ervan denken, het is eigenlijk een nogal nutteloze vraag. Je kunt geen gedachten lezen, je weet niet wat anderen denken en wat ze er allemaal van vinden. Eigenlijk is het ook helemaal niet zo belangrijk. Wat zij denken is hun probleem.

Wat zullen anderen ervan denken?
Getagd op: