Misschien heb je wel eens gehoord van The Law of Attraction. Deze wet van de aantrekkingskracht zegt dat je je werkelijkheid zelf vormgeeft en dat je dat doet door je denken en je gevoelens. Misschien heb je de film ” “The Secret” gezien. De film gaat over hoe jouw werkelijkheid het resultaat is van je eigen denken.

Dat zou betekenen dat je jouw leven en je ideale baan zelf kunt ontwerpen. Als je tenminste weet wat je wilt en je daardoor laat leiden. In dit artikel kijken we naar hoe je dit in de praktijk zou kunnen brengen.

De wet van de aantrekkingskracht

Je wordt wat je denkt

The Law of Attraction zegt dat je “wordt wat je denkt”. Met andere woorden, waar jij je gedachten op richt, bepaalt hoe jouw realiteit eruit ziet. Dat waar jij op focust, groeit.

Focus op wat je wél wilt

Uitgangspunt is dat je focust op wat je wel wilt en niet op wat je niet wilt. Wil je succesvol solliciteren, stel jezelf dan voor dat je de ideale baan al hebt en met plezier werkt in je nieuwe functie. Wil je bijvoorbeeld afvallen, stel jezelf dan voor als gezond en fit persoon. Ga niet focussen op dat je niet meer dik wilt zijn, je focust dan toch weer op het dik zijn en de kans is groot dat het afvallen dan niet lukt.

Topsporters doen het ook

In de topsport wordt dit principe ook gebruikt. Een topschaatser is niet bang om te vallen, maar visualiseert voorafgaand aan zijn race de perfecte race. Hij doet dat dan zo realistisch mogelijk, en kan als het ware iedere slag in zijn hoofd al voor zich zien.

Jouw ideale baan

Jouw ideale baan vinden begint met jouw visie op wat ideaal is. Het helpt als je dat, net als die topsporter, zo realistisch mogelijk voor ogen hebt.

Wees specifiek

Stel je voor dat het leven een catalogus is waaruit je onbeperkt kunt kiezen. Gaat het om een baan zoeken, vraag je dan af waar je wilt werken, wat je wilt doen, met collega’s of juist liever alleen. Heb je dat allemaal al heel precies voor ogen en laat je je daardoor leiden, dan ben je waarschijnlijk al een heel eind op weg.

Ben jij niet een van die gelukkigen die dat zo heel precies weet, ga er dan eens voor zitten. Wat doe je graag? En wat heb je nodig om je in een bepaalde omgeving prettig te voelen? Antwoorden op die vragen zijn het begin van het tekenen van jouw toekomstplaatje.

En privé?

En kijk ook eens wat breder, behalve je ideale baan, heb je vast ook wel ideeën over hoe je je privéleven wilt inrichten, met of zonder partner, met of zonder kinderen en waar je wilt wonen. En laat je leiden door je gevoel, je voelt zeker aan wat goed voor jou is en wat bij je past.

Houd je ogen open

Heb je helder voor ogen waar je heen wilt, laat je daar dan door leiden. Focus erop. Laat je niet teveel afleiden door negativiteit. Zonde als je je daardoor laat “vergiftigen”.

Ga in plaats daarvan doelen stellen. Houdt je doel voor ogen en je ogen open. Er komen dingen op je af en mensen die je kunnen helpen. Er zijn kansen op je weg. Herken dat nieuwe project dat precies bij je past. Ga naar die lezing die past bij wat je wilt en waar je zeker mensen zult tegenkomen die je verder kunnen helpen. En volg die opleiding die door je bedrijf wordt aangeboden. Zorg dat je kansen herkent. En dat je ze pakt.

En focus ook in kleine dingen op het positieve. Misschien heb je nare collega’s en een onaardige baas, kijk eens of er toch iets is waarin je hen wel kunt waarderen.

Blijf positief

The Law of Attraction zegt niet dat je een zak geld kunt bestellen en dat je dat dan morgen voor je deur vindt. Zo werkt het niet. Tegenslagen zul je ongetwijfeld ook tegenkomen, dat hoort er gewoon bij. En soms moet je er ook voor werken.

Met jouw visie en jouw doel voor ogen weet je wel altijd welke kant je op wilt gaan. En dat zorgt ervoor dat je waar nodig een tandje harder kunt lopen, je weet waar je het voor doet.

Voordat een ander in jou gelooft, geloof jij in jezelf. Dat is waar het begint.

The Law of Attraction
Getagd op: